High Coast Ultra 130km

Inför HCU 130 km 11/7-21

För cirka 2 veckor sedan lyckades jag få tag på en biljett till High coast ultra 130 km

Lyckan var total och i samma veva började man ju fundera… Kommer jag att klara det? vad ska man ha i drop bag, hur mycket energi/ dryck ska man ta med sig.

Tanken for i skallen hur det gick i mitt ”första” ultra som var Sörmlandsultra 50km ( klarade av det)

Men nu var det 130 km, totalstigning på 3678 höjdmeter. Mer än dubbelt så lång och i en bra mycket hårdare terräng. vilket jag vet iom att jag bor i Högakusten där loppet ska gå, och jag gjorde dessutom min första Marathon i skuleskogen, totalt otränad.

Så jag vet hur den värsta sträckningen kommer att vara med sina rötter och stenar. men samtidigt den fina slottsdalsskrevan.

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/99/Sl%...
En stig täckt med rötter, Skuleskogen nationalpark : Azote

Tankar som exempelvis skor. Gatt man ha 2 par?? Efter att ha läst ett par race reports och kollat på youtuben så är det nog bäst att ha 2 par skor iaf.

Pace hållare? Vore ju grymt skönt om man kunde få syrran att ställa upp ( vilket jag vet att hon vill) Men man gatt vara realistisk, det är en jäkla resa från Nynäshamn upp hit för att piska på en och kruxet är att man endast får ha pacer ifrån km 111. Om jag nu inte har läst helt fel.

TRÄNINGEN.

Jao den ska väl gå bra, vägarna här är snö fria. Och beroende på vilket håll jag springer så finns det rejäla backar. Vid dåligt väder som man kan träna att springa i men som jag absolut inte vill, så har jag ju mitt löpband och Zwift

Frågan är mer. Vilken sorts träning? Endast långpass med allt ifrån 10 km – 30? Eller ska man ta en snabb 5 km nån gång. Intervaller låter som onödigt, men lite intervaller i backe?

Det här med energi/mat/dryck. Jao men nog vet väl en ann att man gatt ha i sig energi. Frågan är mer, ska man träna på att springa och äta i farten. Är det så viktigt? Jag är mer av typen ”learning by doing” Men i det här fallet så får det bli en kompromiss.

Jag kommer nog kanske ( Ja) att träna att inta energi under mina pass och jag kommer definitivt att lära mig efteråt vad som var bra och vad som var mindre bra .

Tack för att du läste // Göran

Publicerad av Therunnerinthenorth

En familjefar som jobbar skift och försöker hålla igång med lite löpning allt ifrån 5 km till ultra. Just ultra är jag galet ny i. Jag har endast gjort en på 50 km. Men ska 11/7-21 göra min ”riktiga” debut, vilket i dagsläget inte är säkert att man klarar. Men häng med så får vi se hur det går längs vägen dit =) Eller vänta lite nu ! Självklart kommer jag att skriva om lite annat också. Vad det nu blir återstår att se, men allt här i livet är inte bara träning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: